Terug

Jouw vertrouwde webshop wordt nog beter - Klik hier

Buitenbeits (28)

Filters

Buitenbeits

Buitenbeits bij Verf365

Buiten in de tuin wordt er veel gebruik gemaakt van houtwerk voor schuttingen, vlonders en meubels. In het maken van deze producten zit een hoop bloed, zweet en tranen en deze producten wil je dus zo goed mogelijk behandelen en beschermen. Met behulp van de juiste buitenbeits kun je een mooie kleur aanbrengen aan het houtwerk en deze tegelijkertijd een goede bescherming bieden tegen weersinvloeden zoals zon en regen. Vooral op dit laatste gebied verschilt buitenbeits vaak van de meeste binnenbeitsen. Wij adviseren je graag over de verschillende toepassingen en het gebruik van buitenbeits!

Het verschil tussen binnen- en buitenbeits

Bij beits kun je, net als bij vele verfsoorten, kiezen voor een product op waterbasis of terpentinebasis. Een beits voor buiten is over het algemeen terpentinegedragen wat zorgt voor een betere impregnatie en bescherming tegen weersinvloeden. Een watergedragen beits is namelijk ook oplosbaar met water, wat het minder geschikt maakt voor natte situaties zoals regenbuien.

Verder zal je buiten met een aantal andere zaken rekening moeten houden. Zo staat de zon vaak direct op het houtwerk dat je gaat behandelen en dus zal je de keuze moeten maken voor een gewenste glansgraad. Daarnaast kun je ook de keuze maken tussen transparante beits of dekkende beits. Bij een transparante beits blijft de houtnerf zichtbaar waardoor de natuurlijke uitstraling van het houtwerk aanwezig blijft. Bij een dekkende beits is dit niet het geval. Transparante beits is niet te verwarren met een blanke beits. Het is namelijk wel degelijk in verschillende kleuren verkrijgbaar.

Tips voor het aanbrengen van buitenbeits

Wanneer je houtwerk gaat beitsen zijn er een aantal stappen waar je rekening mee moet houden voor het beste resultaat. Zo zal je voordat je gaat beitsen eerst ervoor moeten zorgen dat het houtwerk vrij is van vuil, stof en vet. Hiervoor kun je bij ons ook terecht voor verschillende soorten reinigingsmiddelen.
Ook raden wij aan om het houtwerk eerst licht op te schuren zodat er een betere hechting is tussen het hout en de beits.

Voor de eerste laag beits kun je ervoor kiezen deze te verdunnen. Hierdoor zal de beits dieper in het hout binnendringen wat resulteert in een meer duurzame bescherming. Het oplosmiddel dat je gebruikt om de beits te verdunnen is afhankelijk van de basis van de beits. Voor een buitenbeits wordt vaak gebruik gemaakt van terpentine als basis, dus om de beits te verdunnen mix je 3 delen beits op 1 deel oplosmiddel.

Bij het aanbrengen van beits werk je altijd mee met de nerf aan de hand van een kwast of een roller. Let er goed op dat je druppels en druipers goed uitsmeert, deze zullen goed zichtbaar zijn in het eindproduct. Deze eerste laag laat je vervolgens zo’n 24 uur drogen voordat je een tweede en eventueel derde laag (onverdunde) beits aanbrengt.

Mocht je nog meer vragen hebben over buitenbeits, of op zoek zijn naar advies voor jouw specifieke situatie, kan je altijd contact opnemen met onze specialisten via telefoon, e-mail of WhatsApp.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Verf365.nl 9,1 / 10 - 1048 Reviews @ Kiyoh
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »