30%onder adviesprijs, altijd!
 • Op werkdagen voor 21:00 besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending vanaf €75,-
 • Klanten beoordeling 9.1
 • Alle kleuren
 • Ochtend -avond levering
 • Afhalen bij meer dan 2.500 PostNL locaties

Histor Perfect Base Dekkende Muur Voorstrijk

Vanaf € 12,12
 • Zorgt ervoor dat de muurverflaag uitstekend dekt
 • Heft onregelmatige zuiging op
 • Fixeert enigszins poederende lagen
Totaal 12,12 inclusief btw
Op werkdagen voor 21:00 besteld, volgende dag bezorgd.
Inhoud
Kleur
Algemeen

De Histor Perfect Base Dekkende Muurverf Voorstrijk is een voorstrijk die uitstekend geschikt is om de zuiging tegen te gaan op binnenmuren. Vaak hebben muren die bestaan uit metselwerk of nieuwe gestucte muren een flink zuigende werking. Als er dan zonder voorbehandeling een muurverf op wordt gezet resulteert dit vaak in een bonte muur of kleurverschil in de muurverf. Dit is prima op te lossen met een geschikte voorstrijk die de zuiging opheft. Daar heeft Histor de Histor Perfect Base Dekkende Muurverf Voorstrijk voor ontwikkelt. Deze voorstrijk is ook nog eens dekkend wat de dekking van uw muurverf ook weer vergemakkelijkt. Verkrijgbaar in 2 kleuren, namelijk wit en grijs. Wit voor de lichte kleuren en grijs voor de donkere kleuren.

De Histor Perfect Base Dekkende Muurverf Voorstrijk is prima in te zetten op nieuw en bestaand metselwerk, pleisterwerk, beton en gipsplaten.

 

Eigenschappen

De Histor Perfect Base Dekkende Muurverf Voorstrijk geeft een prima dekking voor de afwerklaag en zorgt ervoor dat de onregelmatige zuiging wordt opgeheven. Daarnaast is de voorstrijk geurarm, onbrandbaar en overschilderbaar met latexen en synthetische muurverven.

- Verbruik ca. 7-8m2 per liter. Dit is wel afhankelijk van de structuur en de zuiging van de ondergrond. Let daar goed op.
- Stofdroog  na 1 uur
- Overschilderbaar na 6uur
- Verpakking  1ltr en 2,5ltr
- Glansgraad van de Histor Perfect Base Dekkende Muurverf Voorstrijk is Mat

 

Verwerking

De Histor Perfect Base Dekkende Muurverf Voorstrijk goed doorroeren voordat deze wordt gebruikt. De voorstrijk is het makkelijkst aan te brengen met een vachtroller of een blokkwast. Het gebruikte gereedschap voor de Histor Perfect Base Dekkende Muurverf Voorstrijk kan het best schoongemaakt worden met schoon leidingwater wat lauw is. Als er verfspatten op plekken komen waar dat niet is gewenst dan deze direct verwijderen met warm water.

De Histor Perfect Base Dekkende Muurverf Voorstrijk is in principe gebruiksklaar maar mag indien gewenst verdund worden met schoon leidingwater.

 

Voorbehandeling van de te behandelen ondergrond

Nieuw werk

- Zorg er bij nieuw werk voor dat de ondergrond vet, vuil en stofvrij is.
- Reinig de ondergrond als het nodig is met water en ammonia of met de Histor Ontvetter.
- Als er beschadigingen zijn deze behandelen met een product wat hiervoor is geschikt.

Onderhoud met slechte verflagen

- Slecht hechtende verflagen helemaal verwijderen.
- Veegvaste verven en minder goede latexverven kunnen met een stoomapparaat worden weekgemaakt. Steek deze gelijk af met een plamuurmes. Weekmaken kan ook met behangplaksel (celluloselijm), waaraan wat afwasmiddel is toegevoegd.
- Opstrijken en 10-20 minuten laten inweken.
- Vervolgens de weke laag afsteken met een plamuurmes. Eventueel herhalen.
- Alkydhars-muurverven (synthetisch), en goede acryllatex-verven (hoog bindmiddelgehalte), zijn alleen te verwijderen met een verfafbijtmiddel.
- Na het verwijderen van de lagen zonodig weer schoonmaken met Histor Onvetter.

Andere behandelingen

Eventuele waterkringen, roet, doorslaande verkleuringen enz. isoleren met Vlekdekkende voorstrijk van Histor. Behandel daarbij de gehele muur en niet alleen de vlekken. Is alleen sprake van een sterk zuigende ondergrond, dan Wandvoorstrijk aanbrengen. Bij lichtzuigende ondergrond Histor Perfect Base Dekkende Muurverf Voorstrijk aanbrengen.

 

Bewaren van de Histor Perfect Base Dekkende Muurverf Voorstrijk

Na gebruik  van Histor Perfect Base Dekkende Muurverf Voorstrijk de bus luchtdicht afsluiten en even omkeren om de rand vol te laten lopen voor een goede afsluiting. In ongeopende goed afgesloten verpakking, op een droge plaats bewaard, bij een temperatuur van 0°C tot 25°C, is de Histor Perfect Base Dekkende Muurverf Voorstrijk ca. 2 jaar houdbaar. Halflege bussen voorstrijk overgieten in een kleinere bus of blik, dit helpt indrogen voorkomen. 

Prijzen
Inhoud Kleur Prijs
1,0L Wit € 12,12
1,0L Grijs € 12,12
2,5L Wit € 26,10
2,5L Grijs € 26,10
Een vraag? Wij beantwoorden hem graag! Bekijk onze tips en inspiratie

Al meer dan 100 jaar ervaring
 • Snelle
  levering
 • Veilig en
  betrouwbaar
 • Uw verfspecialist
 • Meer dan 100 jaar
  ervaring
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »