Terug

Jouw vertrouwde webshop wordt nog beter - Klik hier

Bankirai olie (4)

Filters

Bankirai olie

Bankirai Olie

Bankirai hout wordt de laatste jaren steeds populairder voor schuttingen en vlonders. Dat is niet voor niets want deze hardhoutsoort heeft een erg hoge duurzaamheid. Mits goed onderhouden kan Bankirai hout generaties meegaan. Het beste kan je deze houtsoort onderhouden door het te behandelen met Bankirai olie. Bankirai olie is speciaal ontwikkeld om juist de vezels van hardhoutsoorten zoals Bankirai goed te kunnen doordringen.

 

Kwaliteiten van Bankirai hout

Bankirai is een houtsoort dat erg zwaar is en een dichte grenen structuur bevat. Wat betekent dat de houtvezels erg dicht op elkaar zitten. Bankirai heeft een mooie warm rode kleur en weinig imperfecties zoals noesten. Deze houtsoort is vanwege zijn dichtheid erg duurzaam en wordt veelal gebruikt voor houten vlonders en terrasvloeren. Doordat Bankirai zo’n dichte structuur heeft moet je bij het kiezen van een olie om me af te werken rekening houden dat deze goed door kan dringen in deze structuur. Specifieke Bankirai olie is gemaakt om bij deze houtsoort de juiste maten van penetratie te bieden en de warme kleuren van het hout te behouden.

 

Toepassen van Bankirai olie

Voordat je houtwerk gaat behandelen met Bankirai olie dien je ervoor te zorgen dat het hout goed stof- en vetvrij is. Als het hout al eerder behandeld is of als het vergrijst is kun je het houtwerk het beste eerst schuren totdat je bij een verse houtlaag komt en afnemen met een vochtige doek zodat het hout stofvrij is.

Breng een dunne laag Bankirai olie aan met een langharige kwast en laat de olie gedurende een half uur intrekken. Na deze 30 minuten dien je de olie uit te wrijven met een droge pluisvrije doek. Dit proces kun je dagelijks eenmaal herhalen om de gewenste dekking te bereiken.

Doordat Bankirai olie in het hout moet trekken heeft het weinig nut om een dikke laag Bankirai olie aan te brengen. Dit zal zelfs tegen je werken als je al deze overtollige olie uit moet poetsen.

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Verf365.nl 9,1 / 10 - 1048 Reviews @ Kiyoh
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »