Terug

Jouw vertrouwde webshop wordt nog beter - Klik hier

Eiken olie (6)

Filters

Eiken olie

Eikenhout behandelen met olie

Eiken is van nature een erg duurzame en stevige houtsoort. Het is een houtsoort die veelvuldig gebruikt wordt in meubelen, parketvloeren en draagconstructies en is onbehandeld al goed opgewassen tegen veel elementen. Als je eiken extra wilt beschermen voor bijvoorbeeld zwaar belaste vloeren of toepassingen buitenshuis die veel zonlicht en regen te verduren krijgen dan is het handig dit eikenhout te behandelen met een eiken olie.

Als je eikenhout met olie behandelt zal het hout altijd iets donkerder en warmer worden van kleur. Houd hier rekening mee wanneer je niet wilt dat je eikenhout te donker wordt. Om de kleurverandering te beperken kan je ervoor kiezen om genoegen te nemen met minder lagen olie, of zelfs een verdunning van de eiken olie. Hierdoor zal je wel inleveren op het beschermende effect van de olie.

 

Het toepassen van eiken olie

Het behandelen van eikenhout met olie is in principe gelijk aan ander houtsoorten. Het geheim is ongehaast te werk te gaan en voldoende tijd te nemen tussen de verschillende lagen. Volg de volgende stappen voor een mooie afwerking:

  • -Zorg voordat je begint met oliën voor een schoon en eventueel geschuurd houtoppervlak.
  • -Breng met een kwast of roller een dunne laag olie aan. Besteed extra aandacht aan plekken op het hout die direct veel olie opzuigen zoals knoesten.
  • -Laat de olie vervolgens een half uur intrekken. Verwijder vervolgens overgebleven olieresten met een schone droge doek.
  • -Voor extra bescherming en kleurverschil kun je dit dagelijks herhalen totdat het hout geen olie meer opneemt.

 

Het uiterlijk van eiken verkrijgen op ander hout

Ben je erg fan van de look van eikenhout en zou je graag een andere houtsoort hier op willen laten lijken? Dan kan je goed gebruik maken van een eiken beits waardoor het houtwerk de typische kleur krijgt van eikenhout.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Verf365.nl 9,1 / 10 - 1048 Reviews @ Kiyoh
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »