Terug

Jouw vertrouwde webshop wordt nog beter - Klik hier

Meubelolie (13)

Filters

Meubelolie

Meubels behandelen en onderhouden met meubelolie

Wanneer je mooie houten meubels hebt gekocht of misschien wel zelf gemaakt wil je hier uiteraard zo lang mogelijk van kunnen blijven genieten. Om dit hout te verzekeren tegen houtrot en uitdroging raden wij aan deze te behandelen met een bijpassende meubelolie. Meubelolie zal het hout dan beschermen tegen vuil en vocht terwijl de natuurlijke uitstraling behouden blijft.

 

Welke meubelolie moet je kiezen?

Welke olie je moet kiezen om je meubels mee te behandelen is afhankelijk van het type hout dat je gaat behandelen en het resultaat dat je voor ogen hebt. Elke houtsoort heeft zijn eigen kenmerkende structuur die meer open of juist meer gesloten is. Dit zorgt ervoor dat meubelolie deze op een andere manier penetreert. Een dikkere olie zal bijvoorbeeld minder makkelijk opgenomen worden door een houtsoort met een hoge hard- en dichtheid zoals eiken of bankirai. Een houtsoort zoals douglas of vuren zal juist wel meer geschikt zijn voor een dikkere meubelolie.

Daarnaast heeft bijvoorbeeld een tafel waar elke dag aan gegeten wordt iets meer bescherming nodig dan een kastje die meer voor de sier in de hoek van de kamer staat. Zo kun je er dus voor kiezen om een object wat flink gebruikt wordt extra te beschermen met een hardwaxolie die een beschermingslaag in de vorm van wax aanbrengt bovenop het hout. In tegenstelling tot een “normale” meubelolie die enkel binnendringt in het hout zonder wat toe te voegen aan de toplaag.

 

Hoe moet je meubelolie aanbrengen?

Wanneer je houten meubelen gaat behandelen met een olie is het belangrijk dat het oppervlak stof- en vetvrij is voordat je begint met oliën. Als het meubelstuk al eens behandeld is met een ander product dien je deze oude laag eerst weg te schuren met schuurpapier van ongeveer korrel 180.

Breng vervolgens een dunne laag olie aan en laat deze zo’n 30 minuten intrekken. Hierna zal de olie nog niet opgedroogd zijn. Boen de resterende olie van de toplaag af met een schone pluisvrije lap.

Na 24 uur kun je nog een dunne laag olie aanbrengen waarna je deze weer uitwrijft. Herhaal dit dagelijks tot het hout geen olie meer opneemt of tot het gewenste resultaat bereikt is. Hoe vaker je dit doet, hoe beter het hout beschermd zal zijn tegen invloeden van buitenaf.


Heb je een specifiek meubelstuk waarvan je niet goed weet wat voor soort olie je moet gebruiken om deze te behandelen? Neem dan contact op met onze specialisten. Wij helpen jou graag het resultaat verkrijgen waarnaar je op zoek bent.

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Verf365.nl 9,1 / 10 - 1048 Reviews @ Kiyoh
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »