Terug

Jouw vertrouwde webshop wordt nog beter - Klik hier

Schutting olie (32)

Filters

Schutting olie

De schutting behandelen met houtolie

Een schutting krijgt een hoop te verduren. Gedurende het jaar wordt het hout van je schutting blootgesteld aan zon, regen, droogte en wind waardoor het te maken kan krijgen met verschillende ongewenste situaties. Zo kan het hout van je schutting gaan rotten door te veel vocht of vergrijzen door blootstelling aan zonlicht.

Gelukkig is het met de juiste houtolie heel gemakkelijk om je schutting te beschermen van deze invloeden van buitenaf. De schutting olie dringt door tot in het hout waardoor vocht geen ruimte meer kan vinden in de houtvezels en het zal tegelijkertijd zorgen voor voeding waardoor het hout niet uitdroogt en vergrijzen zal.


Als de schutting voorheen al behandeld is met een product zoals olie dien je deze voor het toepassen van de nieuwe olie eerst grondig te schuren en schoon en stofvrij te maken. Breng met een kwast of roller vervolgens een dunne laag olie aan en laat deze een half uur intrekken. Besteed extra aandacht aan plekken op het hout die direct veel olie opzuigen zoals knoesten. Nadat de schutting olie een half uur de kans heeft gehad in het hout te trekken zal je de overtollige olie moeten verwijderen met een schone droge doek.

Voor extra bescherming en een donkerdere kun je dit dagelijks herhalen totdat het hout geen olie meer opneemt.


Hoe kies je de juiste houtolie voor je schutting?

De perfecte houtolie voor jouw schutting is voornamelijk afhankelijk van de houtsoort waarmee de schutting is gebouwd. Verschillende houtsoorten hebben een andere structuur die bepaald in welke mate de houtolie opgenomen wordt. Een houtsoort die erg dicht is, zoals bankirai of eiken, zal een dunnere houtolie vereisen om goed te kunnen penetreren in die dichte structuur.

Voor de meest voorkomende houten schuttingen hebben wij specifieke soorten houtolie in ons assortiment. Staat de houtsoort van uw schutting er niet bij? Dan kunt u altijd contact opnemen met een van onze specialisten via email, telefoon of WhatsApp. Wij helpen u dan graag aan het juiste product.

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Verf365.nl 9,1 / 10 - 1048 Reviews @ Kiyoh
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »