Terug

Jouw vertrouwde webshop wordt nog beter - Klik hier

Vloerolie (14)

Filters

Vloerolie

Houten vloer beschermen met vloerolie

Wanneer je hebt geïnvesteerd in een mooie houten vloer wil je deze natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Om je vloer te beschermen tegen vlekken van water, gemorste drankjes of andere vervuilingen kun je ervoor kiezen je vloer te behandelen met een vloerolie.

Het mooie aan een vloerolie is dat je de mooie structuur van het hout het meest behoud in vergelijking met bijvoorbeeld behandeling met een parketlak. Daarnaast kan je met een vloerolie de kleur van je vloer beter beïnvloeden om deze donkerder te maken of een andere toon te geven.

Naast gewone vloerolie kun je ook kiezen voor een hardwaxolie. Dit is een olie gecombineerd met wax welke net een betere bescherming biedt doordat de wax een laagje aanbrengt bovenop het hout in tegenstelling tot een olie die alleen in het hout trekt.


Vloerolie of parketlak?

Weet je niet zo goed of je de houten vloer nou moet behandelen met vloerolie of juist met parketlak? Het grootste wat je je dan af moet vragen is in hoeverre de vloer belopen gaat worden. Heb je bijvoorbeeld een groot gezin en moet de vloer opgewassen zijn tegen flink wat voeten? Dan kan het verstandig zijn om de vloer te behandelen met parketlak. Want waar olie voornamelijk in het hout trekt, brengt parketlak een dikkere laag aan bovenop het hout wat zorgt voor een betere bescherming tegen vervuiling en krassen. Parketlak is echter minder te variëren met kleur.

Houd bij het kiezen voor een vloerolie, hardwaxolie of parket lak met onder andere het soort hout waar de vloer is van gemaakt, de kleur die je wilt bereiken, hoe intensief er op de vloer gelopen wordt en hoe onderhoudsgevoelig de vloer moet zijn.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Verf365.nl 9,1 / 10 - 1048 Reviews @ Kiyoh
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »