Terug

RepairCare Dry Flex reparatiepasta (5)

Filters

Dry Flex van Repair Care bij Verf365

Dry Flex van Repair Care is een reparatiepasta die ideaal is voor het herstellen van houtrot en beschadigingen aan o.a. kozijnen, deuren, trappen, ramen, etc. Voor Dry Flex zijn er verschillende toepassingen mogelijk, bijvoorbeeld:

- Het permanent repareren van beschadigd en rot hout.

- Het afdichten van hout

- Het opvullen van noesten, scheuren en openstaande verbindingen. 

- Het renoveren en modelleren van houtconstructies.

 

 

Eigenschappen van Dry Flex

Dry Flex reparatiepasta is heel gemakkelijk te verwerken en te modelleren. Elke variant heeft zijn eigen kleur, zo kunt u gemakkelijk controleren of u de pasta goed gemengd heeft. Een bijzonder voordeel van Dry Flex is dat het elastisch is. Het beweegt mee met hout. Wanneer het hout gaat werken, beweegt de pasta mee. Hierdoor ontstaan er na verloop van tijd geen scheuren en de pasta krimpt ook niet. Met Dry Flex bent u verzekerd van een blijvend resultaat. Verwijder het rotte en zachte hout en breng vervolgens het voorstrijkmiddel aan. Nadat u de pasta heeft aangebracht, hoeft u de pasta slechts licht te schuren voordat u gaat schilderen.

 

Dry Flex 1

Dry Flex 1 is met name geschikt voor oppervlakkige schade en beginnende houtrot of scheurtjes in het houtwerk. Bij een temperatuur van 0 °C tot 25 °C kunt u herstelwerkzaamheden verrichten met een diepte van 5 tot 15mm. U moet deze Dry Flex mengen tot het geheel een oranje kleur heeft. Daarna heeft u 15 tot 20 minuten om de Dry Flex aan te brengen. Maak daarom niet teveel tegelijk aan om te voorkomen dat u veel pasta verspilt. U dient het hout wat u gaat behandelen voor te strijken met Dry Fix 1, voordat u het product aanbrengt. Na het aanbrengen van Dry Flex 1 kunt u uw herstelwerkzaamheden na een uur overschilderen.  

 

Dry Flex 4

Dry Flex 4 kunt u gebruiken voor de meest voorkomende werkzaamheden. U kunt deze reparatiepasta gebruiken bij een temperatuur van 0 °C tot 35 °C bij houtrot en beschadigingen met een diepte van 5 tot 50mm. Voor het aanbrengen moet u de te behandelen delen van uw houtwerk voorstrijken met Dry Fix 4. Zorg ervoor dat de Dry Flex 4 een egaal gele kleur heeft wanneer u deze aanbrengt. U kunt 4 uw herstelwerkzaamheden na 4 uur al overschilderen. 

 

Dry Flex 16

Dry Flex 16 is met name geschikt voor grote herstelwerkzaamheden of wanneer u meerdere delen van uw houtwerk moet herstellen. Deze reparatiepasta is te gebruiken bij een temperatuur van 10 °C tot 35 °C bij herstelwerkzaamheden met een diepte van 5 tot 50mm. Wanneer u de Dry Flex mengt, moet u een egale lichtgroene kleur verkrijgen. Na het mengen heeft u maar liefst 1,5 tot 2 uur om het product te verwerken op uw herstelwerkzaamheden. Vergeet uw hout niet voor te strijken met de bijbehorende Dry Fix 16. Wanneer u klaar bent met uw werkzaamheden, is uw houtwerk na 16 uur overschilderbaar. 

Wanneer u gebruik gaat maken van Dry Flex raden wij u aan om de Nitril wegwerphandschoenen te gebruiken. Zo voorkomt u dat uw de epoxy op handen krijgt. Gaat u verschillende varianten Dry Flex gebruiken? Dan kunt u ook de RepairCare Dry Fix Uni gebruiken. Dit is een universele voorstrijk die geschikt is voor alle Dry Flex producten. U kunt de Repair Care Easy Q wipes gebruiken om uw gereedschap en houtwerk te reinigen. Naast epoxy, verwijdert u met deze doekjes ook olie en vuil. Daarnaast kunt u deze doekjes ook gebruiken om epoxy van uw handen of armen te verwijderen. 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Verf365.nl 9,1 / 10 - 1048 Reviews @ Kiyoh
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »