Blokwitters

Filters

Wat doe ik met de blokwitter

Een blokwitter wordt ook wel witkwast genoemd en is, mits van een goede kwaliteit, ideaal voor het witten of sauzen van grotere opperlvlakken zoals muren en plafonds. Omdat een GOEDE blokwitter een dichte haarbezetting heeft kan de blokwitter veel verf vasthouden en ook afgeven aan het de bewerken oppervlak. Daarnaast is de blokwitter een uitermate goed gereedschap om te gebruiken bij decoratieve verftechnieken zoals het verwerken van krijt- en kalkverf. Het zachte streepeffect van de blokwitter geeft een mooi resultaat.

​Wanneer is de blokwitter het meest geschikt

​In geval er gesausd of gewit wordt op wanden en of plafonds en er is sprake van een grove structuur, dan is het aan te bevelen om een blokkwast te gebruiken in plaats van een roller. Met een blokkwast worden de oneffenheden beter bereikt en wordt niets overgeslagen. Een roller geeft meer kans om over de structuur heen te rollen.

​De kwaliteit van de blokwitter

​Zoals bij alle typen kwasten kan de kwaliteit van de blokwitter erg verschillen. Het grootste kwalteitsverschil komt uit in de dichtheid van de haarbezetting en de soeplesse van de haren wat sterk afhangt van de lengte. Hoe meer haren, die stevig vast zitten in een metalen bus, hoe beter. Dat geeft meer verfopname en de kans op haaruitval is minder. Blokkwasten met een kunststof bus zijn doorgaans van mindere kwaliteit. De haren zitten niet zo strak ingeperst als bij een blokwitter met metalen bus.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »