Terug

Jouw vertrouwde webshop wordt nog beter - Klik hier

Hoe schildert u een trap

Stap 1: Voorbereiden

Haal alle spullen weg bij en op de trap. Leg plastic afdekfolie op de vloerbedekking boven en onderaan de trap. Dat scheelt schrobben op verfspetters en ingelopen verf.

 

Stap 2: Schoonmaken en ontvetten

Maak de trap eerst goed schoon met een reinigingsmiddel, spoel altijd na met schoon leidingwater en maak het oppervlak daarna droog.

 

Stap 3: Beschadigingen repareren

Is de ondergrond droog, dan repareert u beschadigingen. Vul die gaten of krassen met houtreparatiemiddel of plamuur.

 

Stap 4: Ondergrond opruwen

Is de ondergrond gaaf, ruw dan de oude verflaag wat op met een 3M schuurblokje of 3M Softback. U kunt natuurlijk ook schuren met een schuurmachine in de vorm van een strijkbout, bijvoorbeeld een Deltaschuurmachine.

 

Stap 5: Stof verwijderen

Na het opruwen verwijdert u het stof met een stoffer. Daarna nog even afnemen met een vochtige spons of kleefdoek.

 

Stap 6: Kitten

Naden vult u met acrylaatkit. De kit strijkt u glad met een nat gemaakte penseel of een vochtig plamuurmes.

 

Stap 7: Gronden

Gebruik voor het gronden bijvoorbeeld de sterke Sigma S2U Nova Primer, een begrip voor professionele schilders. Schilder eerst de zijkanten van de trap en de stootborden. Daarna schildert u de treden. Een al geschilderde trap hoeft u maar één keer te gronden.

 

Stap 8: Schuren

Schuur de grondverf met fijn schuurpapier (P280/P320), dan schuurt u de onderlaag niet zo snel stuk.

 

Stap 9: Lakken

De trap lakt u af met de aflak die afgestemd is op uw grondlaag (bij de grondverf Sigma S2U Nova Primer hoort bijvoorbeeld de aflak Sigma S2U Nova Satin, Sigma S2U Semi-Gloss of Sigma S2U Gloss). Schilder opnieuw eerst de zijkanten en de stootborden en daarna de treden. Laat de lakverf goed drogen voordat u de trap met schoenen gaat belopen (bij voorkeur 7 dagen). Op blote voeten of met sokken aan kunt u de trap weer na enkele uren gebruiken. Is de trap kaal, dan zijn er minsten drie verflagen nodig, inclusief de grondverf.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Verf365.nl 9,1 / 10 - 1048 Reviews @ Kiyoh
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »