Hoe schildert u houtwerk binnen

Stap 1: Ontvetten

Ontvet eerst het houtwerk met een reinigingsmiddel, spoel altijd na met schoon leidingwater en maak het oppervlak daarna droog. Meteen gaan schuren is niet goed, dan verplaatst u alleen het vet.

 

Stap 2: Schuren

Door schuren ruwt u de oude laklaag op, waardoor de nieuwe verf goed kan hechten. Als u begint met schuurpapier met een grove korrel (bijvoorbeeld P120), om oneffenheden glad te schuren, dan gaat u daarna opbouwend naar een fijnere korrel en sla altijd één grofte over (dus van P120 naar P180 en dan naar P240). Schuurt u alleen met grof papier, dan ziet u na het schilderen krassen in de verflaag. Wanneer er geen oneffenheden in de ondergrond zitten kunt u direct starten met korrel 240 of 320.

 

Stap 3: Schoonmaken

Nadat er geschuurd is, borstel of veeg de stof goed weg. 

   

Stap 4: Plamuren

Binnen kunt u plamuren. Dit om een gladder en strakker resultaat te krijgen. Voor een mooi resultaat kunt u naden dichtkitten met een acrylaatkit. 

 

Stap 5: Gronden

Was het hout al geschilderd, dan is een grondverf niet nodig. Gaat u gronden en aflakken, gebruik dan een op elkaar afgestemd systeem (bijvoorbeeld Sigma Nova Primer en Sigma S2U Nova Satin). Roer de verf altijd goed door. Doop de schone kwastharen voor 1/3 in de verf. Laat de verf goed in de kwast trekken. Daarna doopt u alleen het topje in de verf en het schilderen kan beginnen. Voor grotere oppervlakten kunt u gebruik maken van een verfroller.

 

Stap 6: Aflakken

Als de grondverf goed droog is, schuurt u deze weer licht op met een fijne schuurkorrel (bijvoorbeeld P240 of P320) en maakt u het schoon. Begin vervolgens bovenaan met lakken en werk naar beneden. Verdeel de verf goed en strijk af in één richting. Voor grotere oppervlakten kunt u gebruik maken van een roller.

 

Stap 7: Kwast schoonmaken

Schildert u pas de volgende dag weer verder? Zet uw kwast dan in water. Zo blijft hij voor één dag goed en is na het uitslaan van het water en droog deppen weer gebruiksklaar.


Al meer dan 100 jaar ervaring
  • Snelle
    levering
  • Veilig en
    betrouwbaar
  • Uw verfspecialist
  • Meer dan 100 jaar
    ervaring
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »