Terug

Jouw vertrouwde webshop wordt nog beter - Klik hier

Hoe schildert u houtwerk buiten (4)

Hoe schildert u houtwerk buiten

Hoe schildert u houtwerk buiten

Stap 1: Ontvetten
Voordat u het houtwerk buitenshuis gaat schilderen is het belangrijk om eerst het houtwerk te ontvetten met een reinigingsmiddel, spoel het oppervlak dan altijd na met schoon leidingwater en maak het oppervlak daarna droog. Meteen gaan schuren is niet goed, dan verplaatst u alleen het vet.

Stap 2: Schuren
Door schuren ruwt u de oude laklaag op, waardoor de nieuwe verf goed kan hechten. Als u begint met schuurpapier met een grove korrel (bijvoorbeeld P120), om oneffenheden glad te schuren, dan gaat u daarna opbouwend naar een fijnere korrel en sla altijd één grofte over (dus van P120 naar P180 en dan naar P240). Schuurt u alleen met grof papier, dan ziet u na het schilderen krassen in de verflaag. Is de ondergrond zonder oneffenheden kunt u gelijk met korrel 240 starten.

Stap 3: Schoonmaken
Borstel of veeg het stof goed weg nadat er is geschuurd.

Stap 4: Plamuren
Buiten kunt u beter niet plamuren, binnen kan het wel. Kleine haarscheurtjes kunt u het beste wegwerken met acrylaatkit. Grotere oneffenheden of rotte plekken kunt u herstellen met een epoxy vulmiddel.

Stap 5: Gronden
Was het hout al geschilderd, dan is een grondverf niet nodig. Gaat u gronden en aflakken, gebruik dan een op elkaar afgestemd systeem (bijvoorbeeld Sigma S2U Nova Primer en Sigma S2U Nova Satin). Roer de verf altijd goed door. Doop de schone kwastharen voor 1/3 in de verf. Laat de verf goed in de kwast trekken. Daarna doopt u alleen het topje in de verf en het schilderen kan beginnen.

Stap 6: Aflakken
Als de grondverf goed droog is, schuurt u deze weer licht op met een fijne schuurkorrel (bijvoorbeeld P240) en maakt u het schoon, het liefst met een kleefdoek. Begin vervolgens bovenaan met lakken en werk naar beneden. Verdeel de verf goed en strijk af in één richting. Voor buitenschilderwerk zijn minimaal twee laklagen nodig.

Stap 7: Kwast schoonmaken
Schildert u pas de volgende dag weer verder? Zet uw verfkwast dan in water. Zo blijft hij voor een dag goed en is na het uitslaan van het water en droogdeppen weer gebruiksklaar.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Verf365.nl 9,1 / 10 - 1048 Reviews @ Kiyoh
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »