30%onder adviesprijs, altijd!
 • Op werkdagen voor 21:00 besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending vanaf €50,-
 • Klanten beoordeling 9.1
 • Alle kleuren
 • Ochtend -avond levering
 • Afhalen bij meer dan 2.500 PostNL locaties

Sikkens Alphatex IQ

Vanaf € 69,45
 • Zeer hoge duurzaamheid
 • Goed weervast
 • Carbonatatieremmend
 • Weinig vuilaanhechtend
Totaal € 173,65 104,19 inclusief btw
Inhoud
Kleur
Algemeen

Sikkens Alphatex IQ, een uitstekende zijdeglanzende buitenmuurverf.

Weinig producten zullen zo bekend zijn bij de vakman en veeleisende doe-het-zelver als de Sikkens Alphatex IQ. Een topproduct op mee te werken, en een buitengewoon duurzaam product waarmee u jaren vooruit kunt.

Een buiten muurverf.

Sikkens Alphatex IQ is een buiten muurverf. Je komt ook wel eens de term gevelverf tegen. Dat is hetzelfde. Deze muurverf heeft een licht zijdeglanzend effect. En dat staat eigenlijk best wel mooi. Zeker bij lichte kleuren kan een lichte zijdeglans extra veel "body" geven. Omdat de verf zijdeglanzend is, is het ook beter beschermt tegen de zon. Sikkens heeft bij alle muurverven die extra duurzame eigenschappen hebben, het bindmiddel een sterke naam gegeven, namelijk "Duracryl". Deze acryl technologie zorgt voor een zeer beschermende verffilm met een superieure bestandheid tegen weersinvloeden.

Waar Sikkens Alphatex IQ veel voor wordt gebruikt.

Je kunt de Alphatex IQ van Sikkens voor veel doeleinden buiten inzetten. Waar het product in uitblinkt is echter winddroog beton, schuurwerk, pleisterwerk, metselwerk. En natuurlijk over oude en intacte verflagen.

De voorbereiding:

Wat eigenlijk voor alle ondergronden geldt; eerst goed schoonmaken. Is de ondergrond erg vervuild en ga je schoonmaken met bijvoorbeeld een hoge druk reiniger? Dan is het aan te raden om vervolgens een aantal dagen te wachten, zodat het eventueel aanwezige vocht weer goed kan uitdampen. Heel belangrijk.

Een schone en droge ondergrond is eigenlijk wel een must.

Je kunt de ondergrond het beste voorstrijken. Zo voorkom je dat de zuigende werking uit de ondergrond baanvorming oplevert. Daarnaast verbetert het de hechting. Hierdoor wordt je verfsysteem duurzamer.

Sikkens Alphatex IQ in twee lagen aanbrengen.

Voor het beste resultaat, en de beste duurzaamheid is het aanbrengen van twee normale lagen voldoende bij bestaand schilderwerk. Bij nieuw schilderwerk kan een derde laag noodzakelijk zijn. TIP! Breng je voor het eerst de verf aan op een gemetselde ondergrond? Verdun de verf voor de eerste laag met ca. 10% water. Hierdoor wordt de Sikkens Alphatex IQ iets dunner, waardoor deze beter in de poriën van de ondergrond loopt. 

Sikkens Alphatex IQ heeft schrobklasse 1, wat zegt dat?

Schrobklasse zegt iets over de slijtvastheid van het product. In het laboratorium wordt onderzoek gedaan naar de duurzaamheid van verf. Een van de aspecten waar naar gekeken wordt is slijtage. Om vast te stellen hoe goed een product voldoet aan deze eigenschap is er een verdeling gemaakt. Hierbij is schrobklasse 1 de hoogst haalbare klasse. Er wordt getest met een 'slagmachine' die iedere keer over de verf gaat. Er wordt dan gekeken na hoeveel 'slagen' de verf dunner wordt. En uiteindelijk door de verf heen geslagen wordt.

Prijzen
Inhoud Prijs
5 LTR,Kleur € 104,19
10 LTR,Kleur € 189,63
10 LTR,Kleur € 151,79
5 LTR,Kleur € 83,49
10 LTR,Kleur € 126,42
5 LTR,Kleur € 69,45
Een vraag? Wij beantwoorden hem graag! Bekijk onze tips en inspiratie
Al meer dan 100 jaar ervaring
 • Snelle
  levering
 • Veilig en
  betrouwbaar
 • Uw verfspecialist
 • Meer dan 100 jaar
  ervaring
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »