Terug

Jouw vertrouwde webshop wordt nog beter - Klik hier

Voorstrijk (32)

Filters

Voorstrijk

Het belang van het gebruiken van een voorstrijkmiddel

Wanneer u op zoek bent naar het perfecte eindresultaat van uw schilderklus is een goede voorbereiding een van de belangrijkste elementen. Het behandelen van uw muren met een voorstrijkmiddel is een belangrijk onderdeel van deze voorbereiding. Hierdoor zal het aanbrengen van de uiteindelijke schilderlaag veel gemakkelijker gaan doordat de muur dan een minder zuigende werking heeft.

Wanneer een muur te sterk zuigt is de kans groot dat het schilderwerk een onregelmatige afwerking krijgt en hierdoor zult u ook onnodig veel verf gebruiken. Dit betekent dus dat het voorstrijken van uw wanden niet alleen helpt met het verkrijgen van een mooier resultaat. Je bespaart zo ook nog eens veel verf.

Het kiezen van de juiste voorstrijk muurverf

Zoals u hierboven kunt zien zijn er veel verschillende soorten voorstrijk verkrijgbaar. Bij het uitkiezen van het juiste voorstrijkmiddel is het erg belangrijk dat u rekening houdt met de ruimte waarin u gaat schilderen. Vooral wanneer u buiten of in natte ruimtes gaat schilderen is het extra belangrijk dat er een goede hechting is tussen de verf en de ondergrond zodat vocht niet tussen de schilderlaag en de muur kan komen. Dit zal er namelijk voor zorgen dat de verflaag los gaat laten, en dat moeten we niet hebben!

Verder zijn de verschillende voorstrijkmiddelen onderverdeeld in verschillende sterktes. Wanneer u een sterk zuigende muur gaat schilderen heeft u een krachtigere voorstrijk nodig. Om te testen in welke mate een ondergrond zuigt kun je deze nat maken met een blokkwast. Wanneer dit vocht binnen 5 minuten volledig opgenomen is heeft u te maken met een sterk zuigend oppervlak. Ook wanneer u te maken heeft met een poederend oppervlak zult u gebruik moeten maken van een voorstrijkmiddel. Neem om dit te testen de muur af met een vochtige doek. Wanneer er een residu op de doek blijft hangen heeft u te maken met een poederende ondergrond.

Daarnaast is het belangrijk om altijd te kiezen voor een voorstrijkmiddel van hoge kwaliteit. Wij staan achter de merken uit ons assortiment en zullen onder andere de voorstrijk van Alabastine aanraden.

Hoe gebruik je voorstrijk?

Idealiter wordt voorstrijk aangebracht met een kwast of met een roller. Een voorstrijkmiddel heeft vaak dezelfde dikte als water waardoor het erg belangrijk is dat u aandacht besteed aan het uitsmeren van eventuele druipers. Deze zullen goed zichtbaar zijn door het schilderwerk heen. Eventueel kunt u het voorstrijkmiddel ook aanbrengen met behulp van een plantenspuit. Dit is echter niet aan te raden doordat de kans op druipers op deze manier nog groter is.

Bij Verf365 kunt u terecht voor al uw primers, voorstrijkmiddelen, muurverf en schildermaterialen. Op zoek naar advies of heeft u vragen over onze producten? Neem dan contact op met onze professionals via onze klantenservice. Wij staan graag voor u klaar voor het beste resultaat van uw project.

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Verf365.nl 9,1 / 10 - 1048 Reviews @ Kiyoh
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »