Terug

Jouw vertrouwde webshop wordt nog beter - Klik hier

Schilderstape (53)

Filters

Schilderstape

Schilderstape voor elke klus

Bij Verf365 vindt u verschillende soorten tape waarmee u al uw schilderklussen gemakkelijk kunt voorbereiden. Of het nu gaat om het afplakken van een vloer, het afdekken van kozijnen en plinten of het verpakken van materialen, al onze tape is van topkwaliteit en perfect voor elke klus!

 

Afplaktape voor schilderwerk

Echte schilderstape gebruik je met name om je schilderwerk af te plakken, zodat je een mooi en strak resultaat kunt verkrijgen. Nu is het belangrijk dat je niet de eerste de beste tape koopt om af te plakken. Bekijk altijd voor welke ondergrond de schilderstape bedoeld is, zo voorkom je dat tape niet goed blijft zitten of de ondergrond beschadigd wanneer u de tape weghaalt.

Ook is het belangrijk om rekening te houden met de breedte van je schilderstape. Wil je echt iets vastplakken, zoals afdekfolie of plastic? Dan kan je beter kiezen voor een brede schilderstape. Maar wil je slechts de plinten of je houtwerk afplakken, dan is een smalle strook schilderstape voldoende.

Voor het afplakken van de vloer of het inpakken van meubels vindt u ook verschillende soorten duct tape en verpakkingstape.

 

Veelgestelde vragen over schilderstape

Veel mensen kiezen voor goedkope schilderstape als ze gaan klussen, maar dat is lang niet altijd de beste keuze voor een schilderklus. De goedkopere soorten tape blijven minder goed zitten en laten vaak lijmresten achter of erger nog, beschadigen de ondergrond doordat ze verf meetrekken wanneer de tape verwijderd wordt. Afhankelijk van de klus die u heeft kunt u kiezen voor verschillende soorten tape, maar voor een goed resultaat is het wel belangrijk dat u kiest voor een kwalitatieve schilderstape. Wij gaan in op de meest gestelde vragen over schilderstape. 

 

Welke schilderstape is goed?

Een goede schilderstape blijft goed zitten en laat geen verf door, anders zult u merken dat uw plinten of vloer alsnog onder de verf zit. Bovendien moet een schildertape gemakkelijk te verwijderen zijn, zonder lijmresten of beschadigingen achter te laten. De meest ideale en populaire tape is de Frogtape van Kip. Deze tape is dichtgemaakt aan de randen en gemakkelijk aan te brengen op elke ondergrond. Ook de Progold tape is gemakkelijk te verwerken en is krachtig, maar flexibel zodat u gemakkelijk strak en mooi kunt schilderen.

 

Hoelang mag schilderstape blijven zitten?

Schilderstape van minder goede kwaliteit mag niet langer dan één dag blijven zitten, anders krijgt u beschadigingen of blijven lijmresten zitten. Gebruikt u een goedkope tape? Plak dan nooit teveel in één keer af, zodat u aan het einde van de dag niet onnodig veel gebruikt heeft. bij goedkopere kwaliteit schilderstape, kunt u het beste dezelfde dag nog de tape verwijderen. Heeft u een klus die langer duurt? Dan kunt u een goede schilderstape gebruiken om af te plakken, zodat u deze langere tijd kunt laten zitten. De blauwe HPX maskingtape kunt u tot 2 weken laten zitten, Frogtape blijft tot wel 21 dagen goed zitten en De paarse maskingtape van Progold kunt u zelfs tot een maand laten zitten.

 

Hoe moet je schilderstape verwijderen?

Verwijder de tape altijd voorzichtig in een vloeiende beweging. Gebruik een scherp mesje of een spatel om vastzittende delen voorzichtig los te maken. Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Verf365.nl 9,1 / 10 - 1048 Reviews @ Kiyoh
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »