Terug

Jouw vertrouwde webshop wordt nog beter - Klik hier

RepairCare (16)

Filters

RepairCare

Uw houtwerk onderhouden met Repair Care.

Repair Care is een Nederlands bedrijf dat zich specialiseert in houtherstel en onderhoud. Repair Care International B.V. Heeft ondertussen een complete lijn met kitten, houtreparatiepasta's, kitmessen en andere accessoires. Repair Care staat met name bekend om hun Dry Flex reparatiepasta.

 

Eigenschappen van Repair Care reparatiepasta's

De reparatiepasta's van Repair Care staan erom bekend dat ze zeer makkelijk te verwerken en te modelleren zijn. Zo kunt u vrij gemakkelijk een hoek van een kozijn repareren, zodat deze er weer uitziet als vanouds. De reparatiepasta's van Repair Care kunnen kleine reparaties, zoals scheurtjes en deukjes opvullen, tot complete onderdelen van een kozijn, deur of raam. 

Afhankelijk van de grootte van de houtrotreparatie kunt u kiezen voor Dry Flex 1 tot Dry Flex 16 van Repair Care. Het cijfer op geeft aan binnen welke tijd de reparatiepasta overgeschilderd worden. Bij kleine reparaties kan je de Repair Care reparatiepasta's al binnen een uur overschilderen, maar bij grotere herstelwerkzaamheden kan dit ook 4 tot 16 uur kosten. 

Repair Care reparatiepasta's zijn erg sterk en hechten zich heel goed aan het bestaande houtwerk. Wanneer u de reparatie aan uw houtwerk hebt verricht krimpt de pasta niet meer, waardoor u deze plekken niet opnieuw hoeft te behandelen. 

 

Hoe gebruikt u Repair Care?

Wanneer u Repair Care gaat gebruiken om uw verweerde houtwerk te repareren, heeft u een aantal producten nodig. Afhankelijk van de te repareren plek kiest u voor een bijpassend product. Wat u nodig heeft bij het repareren van uw houtwerk. 

- Repair Care Houtconditiemeter: Met de houtconditiemeter kunt u het vochtgehalte van uw hout controleren. Bovendien is deze meter ook geschikt voor het opsporen van zacht hout in uw kozijnen of gevelwerk.

- Nitrile handschoenen: Deze heeft u nodig zodat u tijdens het verwerken van de reparatiepasta niet in contact komt met de epoxy.

- Repair Care voorstrijk: Om een optimale hechting van uw reparatiepasta te garanderen, moet u uw reparatie altijd eerst voorstrijken. Voor elke type Dry Flex is er een bijbehorend Dry Fix voorstrijkmiddel dat u ook bij ons kunt kopen. 

- Kitpistool: Voor het verwerken van de reparatiepasta maakt u gebruik van een kitspuit. Bij het verwerken van de 2-in-1 pasta's heeft u voldoende aan een standaard kitpistool. Voor de andere kitproducten heeft u Repair Care doseerpistool nodig, waarin u beide tubes kunt plaatsen en gelijkmatig kunt doseren.

- Dry Flex reparatiepasta: Bij het repareren van kleine scheurtjes kunt u kiezen voor Dry Flex 1, Bij lichte houtrot en beschadigingen neemt u Dry Flex 4 en voor gevorderde houtrot of ernstige schade kunt u het beste kiezen voor Dry Flex 16.

- Mengplateau: Wanneer u Dry Flex gebruikt, kunt u hier uw reparatiepasta op mengen tot het een egale kleur heeft. Gebruikt u de 2-in-1 Dry Flex, dan zou u ook zonder kunnen.

- Aanbrandmes: Om de reparatiepasta goed aan te brengen, dient u deze aan te branden. Dat wil zeggen dat u al het houtwerk goed in contact moet brengen met de Dryflex epoxy. Hiervoor kunt u gebruik maken van het Aanbrandmes van Repair Care.

- Repair Care modelleermessen: De reparatiepasta is gemakkelijk aan te brengen en te modelleren. Hiervoor kunt u verschillende modelleermessen gebruiken. Repair Care heeft varianten van 3 cm tot 15 cm. U kunt bij ons ook de complete set van 4 modelleermessen kopen.

- Repair Care Easy Q wipes: De Easy Q Wipes van Repair Care gebruikt u om uw gereedschappen, onderdelen van uw kozijn en eventueel uw handen en armen te reinigen. Naast de epoxy, verwijderen deze doekjes ook oliën, vetten en overig vuil. 

 

Ook in het assortiment van Repair Care

Repair Care beschikt ook over universele voorstrijk wat te gebruiken is bij alle Dry Flex reparatiepasta's. Dry Shield K kunt u gebruiken voor het afdichten en beschermen van onbeschermd hout. Hierbij kunt u gebruik maken van het glasvlies, wat goed af te werken is met een modelleermes. Dankzij het glasvliessysteem kunt u uw houtwerk volledig afdichten en voorkomt u terugkerende houtscheuren. 

Daarnaast heeft Repair Care ook Dry Seal MK, wat u kunt gebruiken als stopverfvervanger. Heeft u vragen over één van de producten van Repair Care of wilt u meer informatie over het verwerken van deze producten? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Verf365.nl 9,1 / 10 - 1048 Reviews @ Kiyoh
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »